“Annetaan ihmisten loistaa” – Kruunu Herkun uusi tehtaanjohtaja uskoo keittiön osaajiin ja yhdessä tekemiseen

Kruunu Herkku kokkaa valmista ja maistuvaa ruokaa kuluttajille, ammattikeittiöille ja ruoka-alan ammattilaisille Juvalla, Mikkelin kupeessa. Uusi tehtaanjohtaja Arto Hokkanen vakuuttui jo ensi käynnillä keittiön ilmapiiristä ja osaavista ihmisistä. Toimitusjohtaja Ina Immosen mielestä Kruunu Herkun laatu ja maku syntyvät juurikin ihmisistä ja kulttuurista – ja sen voimalla yritys on nyt valmis kasvuun.

Arto kuvailee työpolkunsa risteämistä Kruunu Herkun kanssa Match Made in Heaven -tyyppiseksi tapaukseksi.

– Tunsin Kruunu Herkun ihmisiä työni kautta ja tuttuni kysyi voiko antaa nimeni eteenpäin.
Keskusteluissa minulla vahvistui halu työskennellä ison korporaation sijaan pienemmässä työyhteisössä, jossa on hyvä yhdessä tekemisen meininki, Arto pohjustaa yhteistyön alkumetrejä.

Tehtaanjohtajana Arto vastaa noin 80 työntekijästä, eli suurimmasta osasta Kruunu Herkun henkilöstöstä. Osana johtoryhmää hän toimii viestien ja ideoiden välittäjänä tekijöiden ja yrityksen johdon välillä.

– Annetaan ihmisten loistaa, he kyllä osaavat. Minä hyödynnän aiemman kokemukseni parhaita oppeja ja ohjaan kokonaisuutta Kruunu Herkun kulttuuriin sopivalla tavalla, muun muassa HKScanilla tuotantopäällikkönä toiminut Arto suunnittelee.

Laatua ja toimitusvarmuutta

Kruunu Herkku on voimakkaassa kasvussa. Koska tahtotila on ylläpitää Kruunu Herkun tuotteiden tunnettua laatua ja makua, tulee tänne asti hienosti kantaneita rakenteita kehittää. Sekä Arto että Ina uskovat ihmisten kanssa yhdessä tekemiseen.

– Emme hae teollista kasvua, vaan teemme sen uusilla rakenteilla, joilla pystymme vastaamaan kysyntään ja samalla pitämään kiinni ihmisten käsissä syntyvästä laadusta, Ina täsmentää.

– Tehtaanjohtaja mahdollistaa myynnin onnistumisen sidosryhmille ja asiakkaille, kun taso saadaan pidettyä yhtä korkealla kuin tähän asti, ellei korkeammallakin. Se tuottaa laatua ja toimitusvarmuutta, Arto kuvailee.

Siksi tehtaanjohtajaksi haettiin ihmistä, joka ymmärtää prosessit, standardit ja rakenteet, mutta osaa ennen kaikkea johtaa ihmisiä. Se tarkoittaa sitä, että saa tekijät oivaltamaan, että juuri he ovat keittiön avainhenkilöitä.

– Meillä on keittiö täynnä todella osaavia ruoka-alan ammattilaisia. Arton kokemus ihmisten johtamisesta tuo meille lisävahvuutta asiantuntijuuden esilletuomiseen. Tämä on joukkuepeliä, jossa jokaisella on oma rooli ja osaamista, joka vahvistaa rakennetta, Ina kuvailee.

– Jos asioita tehdään päälle liimatusti, se pysyy valvomalla vähän aikaa, mutta murenee nopeasti. Kun ihmisten kanssa päästään syvälle yhdessä tekemiseen, se kestää ja syvenee lopulta kulttuuriksi ja yrityksen DNA:ksi. Mutta tämä ei ole vielä kesäkuun ensimmäisenä päivänä valmista, Arto naurahtaa.