Mikko Viitasesta Kruunu Herkun keittiöpäällikkö

Hei Mikko! Olet uunituore keittiöpäällikkömme. Miten ruoasta tuli sinulle ammatti? 

Kipinä ruoanlaittoon lähti aikoinaan jo ihan peruskoulun kotitaloustunneilta. Sieltä polku johti ensin ammattikouluun ja sen jälkeen ravintolakoulu Perhoon ja sitä kautta kokin ammattitutkintoon. Valmistumisen jälkeen ensimmäinen oikea työpaikkani oli Seurasaaren kesäravintola Helsingissä. Kesäsesongin jälkeen siirryin Aleksi Ravintoloiden palvelukseen kotiseudulleni Tampereelle. Reilu kolmisen vuotta viihdyin siellä ja 80-luvun lopulla palasin pääkaupunkiseudulle ravintoloihin. 1990 alkoi kokkina pidempi ura Viking Linella.

Vuonna 1997 saivat laineet jäädä ja siirryin esimieheksi ravintola Kappeliin, mistä oikeastaan keittiöesimiehen urani on sittemmin alkanut. Keittiömestarina ja -päällikkönä työskentelin myös ravintola Kellarikrouvissa, ja sen jälkeen Sokotelin hotelleissa Sokos Hotel Pasilassa, Radisson SAS Plazassa ja viimeisenä Sokos Hotel Presidentissä.

Kruunu Herkkuun johtanut urapolkusi on huisin mielenkiintoinen. Miten kokista kuoriutui tuotekehittäjä?

Vuonna 2009, kun työuraa oli jo erilaisissa keittiöissä 25 vuotta takana, piti hetken miettiä mitä sitä isona tekisi. Kaupallista kokemusta sain, kun olin myyntitehtävissä keittiötarvikeyrityksessä, mutta huomasin kaipaavani työssä jotain olennaista – sitä varsinaista ruokaa nimittäin. Oli vuosi 2012, kun aloitin Atrialla Food Service – myynti- ja kehityspäällikön tehtävissä. Kolmen vuoden jälkeen alkoivat vihannekset kiinnostamaan ja siirryin Apetitille, jossa pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan myös vähittäiskaupan maailmaan. Ura kuitenkin veti minut takaisin Atrialle, Mestari Forsman -tuoteryhmän tuoteryhmäpäälliköksi, missä vastasin tuotekehityksestä, valikoimista, valmistuksen ohjeistamisesta ja osaksi myös markkinoinnin toimenpiteistä. 

Ja tässä sitä nyt ollaan. Ensimmäiset viikot takana Kruunu Herkun riveissä keittiöpäällikkönä!

Kruunu Herkun perunamuusi

Mukavaa, että tulit taloon! Mikä on mieleenpainuvin hetki tähänastisella urallasi?

Se on aina tähtihetki, kun tekee uuden ruoan ja sille löytyy ostajia ja kuluttajia. Olen saanut olla mukana mitä upeimmissa projekteissa; avaamassa uusia keittiöitä ja ravintoloita, tuomassa täysin uudenlaisia tuotteita kauppoihin, kuten Apetitin Tuorekset ja Mestari Forsmanin Olo by Pekka Terävä -sarjan, mikä oli iso ja opettavainen ponnistus. 

Ravintolapuolella hyvä päivä oli sellainen, kun päivän jälkeen kaikki oli mennyt niin nappiin kuin vaan voi mennä. Nykyään jokaisessa päivässä on tähtihetkiä, ja se kannustaa aina haastamaan itseään parempiin suorituksiin.

Kruunu Herkku pinaatti