Niin on hyviä, että vievät kielen mennessään!
Joka päivä pitää syödä, mutta jos ei aina ite ennätä kokata tai on kiire, niin onneksi Juvalla kerkiävät tehdä välipalojakin.
Kruunu Herkku valmistautuu aina ajoissa sesonkeihin, kuten jouluun ja pääsiäiseen. Helpota keittiösi työtä, ja anna meidän kokata juhlapöytä puolestasi.
Kotoisalta maistuvia ruokia voi kätevästi nyt myös noukkia mukaan kylmähyllyltä kotiin, sopivan kokoisina annoksina ja valmiiksi pakattuna.
Ylikypsä possu tehdään niin kuin pitääkin. On ylihyvää possunniskaa, jota haudutetaan hiljalleen yön yli. Aamulla sitten maustellaan ja viipaloidaan.
Ja kyllähän sitä täytyy kermakastikekin olla, niin semmoinen sitten pyöräytetään. Käsin ja itse tietenkin, mitenkä muutenkaan.
Pohjanmaan Jepua on kyllä ihmeellinen paikka – sieltä saa varhaisperunaa ympäri vuoden. Näiden pottujen joukkoon tulee majoneesin lisäksi kermaviiliä pikkusen makua raikastamaan. Onhan se vähän kevyempikin vaihtoehto, jos siltä kantilta haluaa aatella. Sitten on tietysti punasipulia. Sehän kuuluu asiaan.
Keitto on sillon nimensä veroista, kun jokaiseen lusikalliseen tullee aimo annos kaikkia ainesosia.
Meillä ei ole tapana kiusata syöjiä, vaikka kiusauksia teemmekin. Siksi meidän keittiöpäällikkö Jari on valinnut tähän kinkkukiusaukseen pirskatin maukkaan Wotkinin Veijon savupalvatun possunlihan. Perunat pilkotaan tietysti meillä Juvalla käsin. Siis ihan veitsellä, ei minkään sortin koneella.
Suunmukanen muusi syntyy, kun Pohjanmaan Jepualta meille tulevat potut keitellään kokonaisina ja survotaan käsin meidän suuressa padassa Juvalla. Sitten vielä nakataan joukkoon suomalaista voita, kermaa ja sopivasti suolaa. Se on siinä!
Kaikki lettumme ovat hieman erinäköisiä ja kokoisia, sillä niitä ei tee minkäänsortin kone, vaan Seija ja kumppanit paistavat ne oikealla voilla isoilla pannuilla Juvan keittiöllä.
Pasta on kyllä mahottoman hyvä ruoka. Me täällä Juvalla isossa keittiössä paistellaan Wotkinin Veijon savupalvattua possua ja pekonia pennepastan kaveriksi, haudutellaan kermassa ja lisätään parmesanit ja valkosipulit niin ihan varmasti sattuu maku kohilleen.
Käsin muotoiltuja, valurautapannulla paistettuja ja parhaista raaka-aineista rakennettuja. Semmosia on ne Kruunu Herkun pihvit.