Ylikypsä possu tehdään niin kuin pitääkin. On ylihyvää possunniskaa, jota haudutetaan hiljalleen yön yli. Aamulla sitten maustellaan ja viipaloidaan.
Ja kyllähän sitä täytyy kermakastikekin olla, niin semmoinen sitten pyöräytetään. Käsin ja itse tietenkin, mitenkä muutenkaan.
Meillä ei ole tapana kiusata syöjiä, vaikka kiusauksia teemmekin. Siksi meidän keittiöpäällikkö Jari on valinnut tähän kinkkukiusaukseen pirskatin maukkaan Wotkinin Veijon savupalvatun possunlihan. Perunat pilkotaan tietysti meillä Juvalla käsin. Siis ihan veitsellä, ei minkään sortin koneella.
Pasta on kyllä mahottoman hyvä ruoka. Me täällä Juvalla isossa keittiössä paistellaan savupalvattua possua ja pekonia pennepastan kaveriksi, haudutellaan kermassa ja lisätään parmesanit ja valkosipulit niin ihan varmasti sattuu maku kohilleen.
Suunmukanen muusi syntyy, kun Pohjanmaalta meille tulevat potut keitellään kokonaisina ja survotaan käsin meidän suuressa padassa Juvalla. Sitten vielä nakataan joukkoon suomalaista voita, kermaa ja sopivasti suolaa. Se on siinä!
Keitto on sillon nimensä veroista, kun jokaiseen lusikalliseen tullee aimo annos kaikkia ainesosia.
Käsin muotoiltuja, valurautapannulla paistettuja ja parhaista raaka-aineista rakennettuja. Semmosia on ne Kruunu Herkun pihvit.
Kaikki lettumme ovat hieman erinäköisiä ja kokoisia, sillä niitä ei tee minkäänsortin kone, vaan Seija ja kumppanit paistavat ne oikealla voilla isoilla pannuilla Juvan keittiöllä.
Niin on hyviä, että vievät kielen mennessään!
Kotoisalta maistuvia ruokia voi kätevästi nyt myös noukkia mukaan kylmähyllyltä kotiin, sopivan kokoisina annoksina ja valmiiksi pakattuna. Kruunu Herkulla on laaja valikoima tuotteita, jokaisen makuun.
Kruunu Herkku valmistautuu aina ajoissa jouluun. Helpota keittiösi työtä, ja anna meidän kokata juhlapöytä puolestasi. Uusimme joululaatikkomme jouluksi 2022. Tänä jouluna kaikki syövät samaa laatikkoa!