Käsin kokattua ruokaa raaka-aineita rakastaen, sitä me teemme.

Harvinaista herkkua! Käsin kokattua valmista ruokaa ei ole koskaan tehty näin hyvistä raaka-aineista. Teemme ruuat käsin keittiössämme Juvalla, siksi ne ovat kotona tehdyn näköisiä ja makuisia. Avain herkulliseen ruokaan on raaka-aineiden rakastaminen, siihen me uskomme.
Kruunu Herkun valikoima on aina monipuolinen
Uskomme perinteiseen ruuanlaittoon, jossa kunnioitetaan sekä raaka-aineita että ruokailijoita. Ruokamme on kotona tehdyn makuista, näköistä ja mikä parasta: heti valmista.
Jälkiruoat
Jälkiruoat
Piparkakkumousse
Vadelma-basilikarahka

Niin on hyviä, että vievät kielen mennessään!

Wrapit
Wrapit
Kinkku-juusto wrap 300 g
Kinkku-juusto wrap

Joka päivä pitää syödä, mutta jos ei aina ite ennätä kokata tai on kiire, niin onneksi Juvalla kerkiävät tehdä välipalojakin.

Sesongit
Sesongit
Piparkakkumousse
Karitsanpaisti portviinikastikkeella
Aina sesongissa mukana

Kruunu Herkku valmistautuu aina ajoissa sesonkeihin, kuten jouluun ja pääsiäiseen. Helpota keittiösi työtä, ja anna meidän kokata juhlapöytä puolestasi. Tiesitkö, että kaikki joululaatikkomme ovat vegaanisia?

Annosateriat
Annosateriat
Paistettu lohipala yrttimuusilla
Cajun kanaa persilja-porkkanarisotolla
Paistettu riisinuudeli tofulla ja pavulla
Uudet uunituoreet kuluttajapakkaukset

Kotoisalta maistuvia ruokia voi kätevästi nyt myös noukkia mukaan kylmähyllyltä kotiin, sopivan kokoisina annoksina ja valmiiksi pakattuna.

Liharuoat ja kastikkeet
Liharuoat ja kastikkeet
Ylikypsää possua kermakastikkeessa
Lihapyörykät kermakastikkeessa
Broilerin sisäfilee tikka masala -kastikkeessa
Possunniskaa täyteläisessä kermakastikkeessa

Ylikypsä possu tehdään niin kuin pitääkin. On ylihyvää possunniskaa, jota haudutetaan hiljalleen yön yli. Aamulla sitten maustellaan ja viipaloidaan.
Ja kyllähän sitä täytyy kermakastikekin olla, niin semmoinen sitten pyöräytetään. Käsin ja itse tietenkin, mitenkä muutenkaan.

Salaatit
Salaatit
Varhaisperunasalaatti
Metsäsienisalaatti
Tiesitkö tämän varhaisperunasalaatistamme?

Pohjanmaan Jepua on kyllä ihmeellinen paikka – sieltä saa varhaisperunaa ympäri vuoden. Näiden pottujen joukkoon tulee majoneesin lisäksi kermaviiliä pikkusen makua raikastamaan. Onhan se vähän kevyempikin vaihtoehto, jos siltä kantilta haluaa aatella. Sitten on tietysti punasipulia. Sehän kuuluu asiaan.

Keitot
Keitot
Hernekeitto
Lohikeitto

Keitto on sillon nimensä veroista, kun jokaiseen lusikalliseen tullee aimo annos kaikkia ainesosia.

Kiusaukset ja laatikot
Kiusaukset ja laatikot
Maalaiskinkkukiusaus
Janssoninkiusaus
Jauhelihaperunagratiini
Kotimaisesta perunasta

Meillä ei ole tapana kiusata syöjiä, vaikka kiusauksia teemmekin. Siksi meidän keittiöpäällikkö Jari on valinnut tähän kinkkukiusaukseen pirskatin maukkaan Wotkinin Veijon savupalvatun possunlihan. Perunat pilkotaan tietysti meillä Juvalla käsin. Siis ihan veitsellä, ei minkään sortin koneella.

Kasvisruoat ja lisukkeet
Kasvisruoat ja lisukkeet
Kahdenkaalingratiini
Kermakastike
Perunamuusi 4 kg
Aurajuustoperunat
Valkosipuliperunat
Hunajaiset kasvikset
100 % jepualaista perunaa

Suunmukanen muusi syntyy, kun Pohjanmaan Jepualta meille tulevat potut keitellään kokonaisina ja survotaan käsin meidän suuressa padassa Juvalla. Sitten vielä nakataan joukkoon suomalaista voita, kermaa ja sopivasti suolaa. Se on siinä!

Ohukaiset
Ohukaiset
Juustokuorrutettu jauhelihaohukainen
Muurinpohjaletut
Feta-pinaattiohukainen
Lettuja ei paista kone vaan Seija

Kaikki lettumme ovat hieman erinäköisiä ja kokoisia, sillä niitä ei tee minkäänsortin kone, vaan Seija ja kumppanit paistavat ne oikealla voilla isoilla pannuilla Juvan keittiöllä.

Pastat ja nuudelit
Pastat ja nuudelit
Broileripasta
Pasta carbonara
Beanit gnocchivuoka
Mahottoman hyvä pasta

Pasta on kyllä mahottoman hyvä ruoka. Me täällä Juvalla isossa keittiössä paistellaan Wotkinin Veijon savupalvattua possua ja pekonia pennepastan kaveriksi, haudutellaan kermassa ja lisätään parmesanit ja valkosipulit niin ihan varmasti sattuu maku kohilleen.

Pihvit
Pihvit
Lindströminpihvi
Puutarhurin broileripihvi
Jauhelihapihvi
Ei kahta samanlaista

Käsin muotoiltuja, valurautapannulla paistettuja ja parhaista raaka-aineista rakennettuja. Semmosia on ne Kruunu Herkun pihvit.